MASALAH KETIKA DI JEPUN & KOREA

FREE SEAT AIRASIA: MASALAH SAMPINGAN KETIKA KE JEPUN DAN KOREA SELATAN

AirAsia menggila dengan menawarkan 3 Juta tempat duduk percuma dan anda boleh merebut peluang ini sehingga 19 Mac 2017. Saat ini sesuai kalau anda ingin mencari tiket murah ke Jepun dan Korea Selatan dimana harga sehala bermula RM199.00 untuk terbang ke Jepun dan RM279.00 untuk ke Korea Selatan bagi tempoh penerbangan 1 September 2017 sehingga 5 Jun 2018.

BACA JUGA : KEMBARA NEGERI ATAS AWAN

Kedua – dua negara ini di kategorikan sebagai negara kelas pertama. Tetapi terdapat beberapa masalah yang timbul kepada kita sebagai golongan traveler. Nasib baik kita sudah di abad ke 21 dan terima kasih kepada teknologi khususnya gajet yang didalam poket anda itu, smartphone.

1. Bahasa

LANGGAN DISINI UNTUK MENDAPATKAN DISKAUN Visondata

Visondata pocket WiFi

Kedua – dua negara ini mengagungkan bahasa kebangsaan mereka dan tidak menjadikan bahasa English sebagai bahasa kedua rasmi di negara . Ketika ini lah anda kena menggunakan aplikasi seperti Google Translate, Waygo, Voice Translator dan lain – lain untuk memahami atau menyampaikan hasrat anda serba sedikit ketika melancong di sana.

2. Pengangkutan Awam

Cuba anda Google pengangkutan awam terbaik dunia di mana – mana laman web, semestinya Jepun dan Korea tersenarai sebagai negara 5 teratas. Dan semestinya pengangkutan awam mereka sangat friendly user tetapi masih tetap mengelirukan pelancong dan pengembara yang tidak pandai membaca di dalam tulisan Korea dan Jepun. Navitime , Subway Korea, Hyperdia dan banyak lagi aplikasi adalah antara aplikasi yang dapat menyelamatkan anda daripada terlajak naik train to Busan.

Visondata pocket WiFi

3. Memandu Sendiri

Jalan di Kuala Lumpur pun kita boleh tersesat sampai ke rumah ayam pudu , apatah lagi di Jepun dan Korea. Memandu kenderaan dengan sewaan di sini sangatlah mahal tetapi untuk pengalaman baru, tiada masalah punya. Anda cuma perlu gunakan GPS, Waze atau mana – mana aplikasi lain ikut keselesaan anda.

4. Berita Dunia

Visondata pocket WiFi

Seronok berjalan di tempat orang, perlu juga anda peka dengan berita dunia kerana dunia hari ini boleh berlaku berbagai kejadian seperti serangan pengganas, bencana alam, demonstrasi dan lain – lain di mana – mana. Rajinkan diri anda untuk memantau berita semasa di sosial media dan laman web rasmi berita arus perdana.

5. Gunakan Kelebihan Traveler

Terdapat banyak syarikat yang menawarkan diskaun bagi produk dan perkhidmatan mereka disana tetapi traveler perlu membuat pembelian atau tempahan melalui laman sosial atau laman web rasmi mereka. Menjadi kewajiban pada traveler untuk sentiasa mempunyai data internet yang laju untuk terus membuat transaksi sekiranya terjumpa promosi di premis atau ruang iklan di sana.

LANGGAN DISINI UNTUK MENDAPATKAN DISKAUN Visondata

Paling penting haruslah kesediaan untuk mengakses Instagram dan Facebook bagi mengupload gambar travel ketika disana

Pendek kata, data internet yang laju menjadi keperluan sepanjang pengembaraan kita disana,pocket wifi seperti Visondata mungkin menjadi penyelamat duit anda ketika disana. HANYA RM4 SEHARI UNTUK UNLIMITED INTERNET


Hanya RM20 per hari untuk unlimited data ( kalau 5 orang kongsi dah jadi RM4 seorang untuk setiap hari )
jadi sediakan lah data phone yang reliable semasa travel ke Jepun atau Korea Selatan untuk menyelamatkan momen momen travel anda. Selamat memburu free seat AirAsia dan selamat mengembara. LANGGAN DISINI UNTUK MENDAPATKAN DISKAUN Visondata

Leave a Reply

Top