5 Sebab Kenapa Kita Perlu Selalu Bertukar Travel Partner

Nukilan Cik Fairuz -Kenapa Kita Perlu Selalu Bertukar Teman Travel- Biasa tak travel dengan pelbagai orang, termasuk orang yang kita baru saja kenal di laman sosial? Atau kita cuma travel dengan keluarga atau kawan-kawan rapat kita saja, walau di mana pun destinasinya? Aku dah cuba travel dengan keluarga, kawan rapat dan juga kawan

Catatan dan Itinerari trip Korea Selatan Tanpa Tour Guide ( Secara Backpacker )

Catatan trip ke Korea Selatan Farahin (@frh7_) yang Backpacker ke Seoul Korea Selatan selama 5 hari dan 4 malam disana. Semoga perkongsian ini dapat manfaat buat semua. Hari Pertama sebaik sampai airport Seoul, Korea Selatan aku terus naik train sampai ke seoul station then tukar train ke sinseoldong station. Ada train

Itinerari travel Hatyai & Krabi menaiki Bas dari Kuala Lumpur

Berikut merupakan Itinerari Sumbangan ke Hatyai dan Krabi menaiki bas dari TBS Kuala Lumpur. Diharapkan perkongsian ini memberikan info yang berguna buat pembaca dan traveler semua. Kami ke Hatyai dari TBS menaiki Bas jam 11 malam Harga tiket RM60.40 Selesai semua urusan document di changlun. Kami sampai ke Hatyai Jam 9 Pagi   Hari Pertama

Kembara Canada

Disini saya nak share kan serba sedikit tips & gambar-gambar sepanjang kembara saya dan kawan-kawan ke Canada. Atas sebab faktor semuanya masih bekerja, kami hanya spend 10-12 hari sahaja di bumi Canada (ada yang terpaksa balik awal). Walaupun masa agak limited, Alhamdulillah kami berpeluang mendaki ke 3 buah gunung, tengok wild

Tips Travel Solo Di Bali

Berikut merupakan serba sedikit tips dan info yang ingin saya kongsi semasa travel solo di Bali untuk. Itinerari lengkap boleh download dekat bawah. • Semua booking penginapan dibuat di booking.com. • Kena kuatkan semangat sebab bila keluar airport akan ada ramai driver akan goda anda untuk naik teksi anda, kena pilih dengan

Mabul Permata Yang Tersembunyi

"Eh, tak takut ke kena culik dengan lanun?" "Selamat ke nak gi sana?" Soalan yang sering terngiang bila saya bagitahu orang lain yang saya nak ke Pulau Mabul Untuk pengetahuan anda jangan risau mengenai isu keselamatan di Pulau Mabul ini, setiap hari ada je askar yang datang berkawal kat kawasan Mabul ni. Mereka

Pelancong Maut Angkara Selfie

Temson Slmenki Dipercayai terjatuh ketika cuba untuk cuba menyelamatkan teman wanitanya yang ‘dipukul’ ombak ketika mengambil gambar selfie di pinggir tebing di tempat ikonik nusa penida iaitu Angel’s Billabong http://www.nusapenidatour.com Ketua presint polis Nusa Penida, Ketut Suastika berkata dua nelayan telah menemui satu mayat terapung di Crystal Bay berhampiran tebing

Meneroka Kota Belud

Kembara Kota Belud, hidden gem in Sabah Kota Belud merupakan satu daerah di Sabah yang terletak kira-kira 70km dari Bandaraya Kota Kinabalu. Perjalanan dari KK ke Kota Belud mengambil masa kira-kira sejam sahaja untuk anda sampai ke pekan Kota Belud dengan melalui Jalan Tuaran. Kota Belud sememangnya terkenal dengan keindahan sawah

Semporna Sabah Syurga Dunia

travelsia

Hai. Di sini saya nak berkongsi tentatif saya ketika bercuti ke Semporna Sabah baru-baru ini. Ini merupakan percutian bajet saya bersama sembilan orang rakan yang lain. atOptions = { 'key' : '8e3e189bb0e694e2a4740940038b70ac', 'format' : 'iframe', 'height' : 250, 'width' : 300, 'params' : {} }; document.write(''); Hari pertama Ketika sampai di airport Tawau, telah ada yang menunggu untuk menjemput kami

RM784 Di Aceh, Indonesia

travelsia

Trip ke Bumi Aceh 6 hari 5 malam Follow facebook kami untuk berita travel menarik : Travelsia Pertama sekali aku minta maaf, post aku bukan perlumbaan bajet paling minima bla bla bla dan bla bla bla. Pada aku nilai pengalaman berjalan dibumi Tuhan adalah sangat mahal untuk dihitung. Jadi letak tepi kos

Top