Tips semasa trip ke Seoul Korea Selatan tanpa Tour Guide

Semua tahu akan kepentingan untuk kita bersedia dan belajar tentang sesuatu tempat sebelum kita pergi ke sana, makanya untuk memudahkan trip jalan jalan Korea Selatan korang kami menyenaraikan tips dan maklumat ketika anda berada disana nanti. Baca juga : Itinerari Korea Selatan Nak masuk ke Korea Selatan ni kau tak perlu

Korea Utara , Syurga atau Neraka Pelancong ?

Korea Utara , Syurga atau Neraka Pelancong ? (Oh, by the way yang K-Pop lawa-lawa hensem-hensem tu Korea Selatan. Jangan tersilap Korea. Kalau ya pun bebal tak dapat A untuk subjek Geografi, jangan la tunjuk sangat.) Korea Utara boleh dikatakan antara negara yang agak terpencil dan agak misteri berbanding negara lain di

Catatan dan Tips Kembara Solo ke Eropah ( 20 Hari )

Catatan Kembara Solo 20 hari ke Eropah Eackhardt Toole dalam tulisannya di buku beliau A New Earth mengatakan bahawa pengembaraan secara solo atau solobackpack ini adalah sebuah pengalaman keluar daripada rutin harian dan kehidupan selesa dan ianya adalah sebuah proses pembelajaran dan bukannya penjadian. Terdapat pelbagai teori dan terminologi yang

Kembara Mencari Negeri atas Awan

Kembara Menuju Desa Kayangan Wea rebo atau perkampungan atas awan , sudah lama terpendam dihati saya untuk menjejakkan kaki ke desa awangan ini. Makanya apabila punyai ruang waktu saya pun memulakan kembara mencari negeri atas awan ini. Berikut merupakan catatan perjalanan saya mencari negeri atas awan... Hari Pertama : Hari pertama

Semporna Sabah Syurga Dunia

travelsia

Hai. Di sini saya nak berkongsi tentatif saya ketika bercuti ke Semporna Sabah baru-baru ini. Ini merupakan percutian bajet saya bersama sembilan orang rakan yang lain. atOptions = { 'key' : '8e3e189bb0e694e2a4740940038b70ac', 'format' : 'iframe', 'height' : 250, 'width' : 300, 'params' : {} }; document.write(''); Hari pertama Ketika sampai di airport Tawau, telah ada yang menunggu untuk menjemput kami

Jelajah 4 Negara Balkan Dalam Masa 11 Hari Bosnia – Slovenia – Montenegro – Croatia

Perkongsian pengalaman menjelajah 4 negara Balkan bermula dari Montenegro-Croatia-Slovenia-Bosnia dan kembali ke Montenegro. Musim sejuk yang extreme di Moscow kadang kala merimaskan, aktiviti luar yang terhad menyebabkan ramai warga moscow memilih untuk keluar ke negara-negara yang lebih panas terutamanya yang bersuhu Mediterranean. Pilihan penerbangan agak terhad pada musim sejuk menyebabkan pilihan

Top