Itinerari Backpacker Maldives Bajet RM1100

Artikel ini ditulis oleh : Aidili Fashilin MALDIVES on Backpackers Budget . Salam. Sharing sedikit sebanyak solo trip saya ke Maldives April lepas. Trip bajet dlm RM 1100 all in untuk 4 hari 3 malam. . Maldives ni memang dah lama ada dlm bucketlist saya, tapi sebab cost ke sana mahal, terpaksalah saya postpone

Malaysia: Pusat pelancongan atau pelencongan?

Malaysia, sebuah destinasi pelancongan yang menarik minat pelancong dari pelbagai negara, seperti Britain, Portugal, China, negara-negara Asia Tenggara dan banyak lagi. Dengan pelbagai destinasi pelancongan yang menarik disamping aktiviti-aktiviti kemasyarakatan hasil dari kelompok kaum yang pelbagai, Malaysia pastinya menjadi tumpuan sebagai sebuah gedung kebudayaan untuk pelancong. Sebagai pilihan utama pelancong, Malaysia menawarkan

Cara memilih Hotel yang betul ketika travel

Pemilihan hotel adalah perkara yang akan mempengaruhi keseluruhan sesi pelancongan anda kemana-mana tempat sekalipun. Jadi kenalilah hotel anda seteliti yang boleh. Dibawah telah disenaraikan beberapa perkara yang dapat membantu anda mengenali hotel masing-masing dengan lebih terperinci. Kebersihan Sebersih manakah hotel yang anda pilih? Apakah kekerapan cadar, selimut dan sarung bantal hotel

Itinerari Lengkap Jogjakarta (6D 5N)

ITINERARY & TIPS TRAVEL KE JOGJAKARTA (6D 5N) . How I Travel Jogjakarta? (Complete summary of itinerary + fees/price + tips) . *I pergi berdua je dengan my sister, kita travel tak budget constrict sangat sebab our mission is to explore Jogjakarta as much as we can (sambil jimat mana yang perlu). Kebanyakan duit kita

Eksplorasi laluan sutera, Menjejak Wilayah Tak Diundang

TRAVELOG NISM: Menjejaki wilayah tak diundang, Eksplorasi laluan sutera Tajuk yang saya pilih untuk artikel ini mungkin agak kontroversi, namun inilah yang saya alami sepanjang eksplorasi saya ke wilayah Xinjiang. Jangan khuatir jika anda berhajat ke Xian memandangkan bandar ini normal seperti bandar besar China yang lain. Namun sebaik anda berhajat

4 APPS TRAVEL WAJIB BAKAL ANDA GUNA DI TAHUN 2017

1. Airhelp Aplikasi ini diwujudkan berikutan kejadian kes penerbangan ditangguhkan, batal dan terlebih tempah dalam industri penerbangan ini tidak dituntut kerana pelancong tidak tahu hak mereka atau kerana rumit untuk memfailkan saman bagi tuntutan gantirugi. Aplikasi ini memerlukan beberapa langkah untuk anda lakukan dan mendapatkan anggaran pampasan yang bakal diperolehi. AirHelp telah membantu 2

Kembara Mencari Negeri atas Awan

Kembara Menuju Desa Kayangan Wea rebo atau perkampungan atas awan , sudah lama terpendam dihati saya untuk menjejakkan kaki ke desa awangan ini. Makanya apabila punyai ruang waktu saya pun memulakan kembara mencari negeri atas awan ini. Berikut merupakan catatan perjalanan saya mencari negeri atas awan... Hari Pertama : Hari pertama

Pintu Kemana Sahaja Kini Menjadi Kenyataan

Impian setiap anak 90an untuk merasai keajaiban Pintu Ke Mana Sahaja dan Laci ajaib Doraemon kini menjadi boleh menjadi kenyataan apabila adegan ikonik Doraemon itu diadaptasikan kembali ke dalam versi Virtual Reality di Jepun. Sesiapa yang berada di Jepun boleh menempah laman web rasmi mereka di Sini untuk merasai pengalaman unik

Semporna Sabah Syurga Dunia

travelsia

Hai. Di sini saya nak berkongsi tentatif saya ketika bercuti ke Semporna Sabah baru-baru ini. Ini merupakan percutian bajet saya bersama sembilan orang rakan yang lain. atOptions = { 'key' : '8e3e189bb0e694e2a4740940038b70ac', 'format' : 'iframe', 'height' : 250, 'width' : 300, 'params' : {} }; document.write(''); Hari pertama Ketika sampai di airport Tawau, telah ada yang menunggu untuk menjemput kami

Top